Puromuz2.com: Kaliteli Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, sineçalışmainiz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan aşağı size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Baskı yapımı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini kontrol geçirmek gerekir. Bu Toscanello sinein muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı gönen oranlarında sinemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da tecrübe taçılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim hayati bir kaide var. Puro yalnızca ama yalnızca kokusuz nârle yakılır! Puro her dem ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yaklaşan. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken alaz puroya dikme dokunma etmemelidir. Ateşin maviliği purodan azıcık uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı kırmızıya döndüğünde kızartma çalışmalemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 kadar eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu çalışmalemi yaparken bütün ayağın müsavi yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda sistemli bir şekilde 360 kadar döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara nazaran azıcık henüz uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu tarz çakmaklar çok kadirdür ve bir küme yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma çalışmalemi natürel alevli çakmaklarla, azıcık dem alabilir. Bu süre size çağ kaybı kadar çekmeceükebilir ama puro sabır ve mesai ister. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma çalışmaleminden sonrasında aynasız çevirip nedeniyleünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün bukanak kıpkırmızı ise yakma çalışmalemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yöreı tam yanmamışsa, yani bütün bukanak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır dem henüz çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz sineime hazır. Evet ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıesmer çıesmer sineilmeli. Alacağınız her dem ortada en azcaından 40 saniye aylamak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar sinemeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o derece kederlaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Esrar rahatçe ağıza doldurulur ve kâm müşteriların dumanla tembihlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca ilgi gösterdiğinizin bir çalışmaaretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun sinein kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein tekrar yakma dert örgütleme etmez. Ancak sahiplik yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda meraret hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kesinkes şpeş olan 2 kaideı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın alev dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 kadar ortada evetğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Lakin zahir eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile zıtlaşmazsınız. Hıfız ortamı sıcaklığında mahiyet dert ortamın dargın bileğil bir küme har olmasıdır. Çünkü muhafaza ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise muhafaza ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz gönen muhafaza ortamı sıcaklığına nazaran mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza ortamı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza ortamının ambiyans geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu sineindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı katkısızlayacak kesinkes ambiyans geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En kazançlı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes ambiyans geçirmedikleri sinein sair rakiplerine yetişkin ayrım atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.